Raitis

Raittiuden Ystävät Ry
KOKEMUSASIANTUNTIJAT

Raittiuden Ystävissä toimii useita koulutettuja kokemusasiantuntijoita, jotka ovat päässeet voitolle esimerkiksi huumeista tai mielenterveysongelmista. Vertaistuella on ollut heille iso merkitys kuntoutumisessa ja muutoksessa parempaan, ja nyt he ovat tukena toisille.

Jos kaipaat vertaistukea, ota yhteyttä! Yhteydenottosi ja keskustelut ovat täysin luottamuksellisia.

Kokemusasiantuntijat eli ”katit” tekevät myös oppilaitosvierailuja esimerkiksi yläkoulujen ja toisen asteen oppilasryhmiin. Kokemusasiantuntijat jakavat tarpeellista tietoa ja kertovat omia selviytymistarinoitaan, minkä jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella yhdessä. Paremman keskustelukontaktin saavuttamiseksi suosittelemme vierailujen toteuttamista mieluummin luokkaryhmittäin pienryhmissä kuin niin, että isompi määrä oppilaita koottaisiin samaan tilaan.

Laita sähköpostia osoitteeseen kokemusasiantuntijat@jaspis.fi tai tiedustele mahdollisuutta ryhmävierailuun kokemusasiantuntijoiden numerosta 044 901 7638. 

Kokemusasiantuntijakoulutus

Koulutamme mielenterveys- ja päihdetaustaisia henkilöitä toimimaan kokemusasiantuntijatehtävissä. Koulutukset toteutetaan yhteistyössä Koulutetut kokemusasiantuntijat ry:n kanssa. Kokemusasiantuntijakoulutusta on mahdollista järjestää eri puolilla Suomea. Kysy lisää toiminnanjohtajalta p. 040 4554 356.

Kokemusasiantuntija voi        

  • toimia kohtaavassa työssä
  • vetää vertaisryhmiä
  • toimia luennoitsijana tai kouluttajana
  • olla mukana päihdepalveluiden suunnittelussa ja kehittämisessä.