Raitis

Raittiuden Ystävät Ry
ANNA LAPSELLE RAITIS JOULU

Valtakunnallisella Anna lapselle raitis joulu -mediakampanjalla vedotaan maamme aikuisiin, että he antaisivat lapsille raittiin ja turvallisen joulun eivätkä käyttäisi alkoholia lasten seurassa ja varsinkaan juhlapyhinä. Kampanjan verkkosivustolta annalapselleraitisjoulu.fi löytyy kampanjatiedotteet ja materiaalit suomeksi, ruotsiksi ja viroksi. Sinne päivitetään vuosittain myös kampanjaan osallistuvien yhteistyökumppaneiden luettelo.  

Kampanja on saanut vuosittain näkyvyyttä ja kuuluvuutta Yle TV1 ja Yle TEEMA -kanavilla sekä mm Nykyaika-lehdessä ja Radio Fonissa. Yle on esittänyt Anna lapselle raitis joulu -kampanjan televisiospottia vuosittain viikon ajan ennen joulua ja sillä oli ollut yli 1,5 miljoonaa katsojaa viikon aikana.

RY:n jäsenyhdistykset ja yhteistyökumppanit jakavat Anna lapselle raitis joulu -kampanjan painomateriaaleja ja jalkautuvat ihmisten pariin eri tavoin kampanjaa tukien. Kampanjamateriaaleja on esillä mm. liike- ja ostoskeskuksissa, ravintoloissa, neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa, liikuntahalleissa ja seurakuntien tiloissa sekä asunto-osakeyhtiöiden yhteisissä tiloissa eri puolilla maata.