Raitis

Raittiuden Ystävät Ry

Raittiuden Ystävät ry antaa Vuoden raittiusteko 2021 -tunnustukset Darravapaa-yhteisölle ja MTV Uutiset Live -uutistoimitukselle reportaasistaan elämästä FASD:n kanssa. Darravapaa-yhteisö palkitaan nuoret tavoittavasta ja päihdekulttuurin rohkeasti kyseenalaistavasta toiminnastaan. MTV Uutiset Live palkitaan pysäyttävästä ja jatkuvan ajankohtaisesta reportaasistaan Tällaista on elämä FASD:n kanssa. Tunnustus myönnetään 19. kerran.

Kyseinen MTV Uutiset Live -reportaasi on katsottavissa osoitteessa:

https://www.mtv.fi/sarja/mtv-uutiset-live-33001002003/aidin-juominen-raskausaikana-muokkasi-eevaliisan-aivoja-tallaista-on-elama-fasdin-kanssa-1346375

Darravapaa-yhteisöstä saa lisätietoja:
https://www.instagram.com/darravapaa
https://areena.yle.fi/audio/1-50931471
https://yle.fi/uutiset/3-11905094

Aikaisempien vuosien Vuoden raittiusteko -tunnusten saajat löytyvät osoitteesta:
https://raitis.fi/vuoden-raittiusteko/

Raittiuden Ystävät jakaa Vuoden raittiusteko -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai taholle, joka edistää merkittävästi raittiutta ja terveitä elämäntapoja tai tarkastelee kriittisesti ja yllättävilläkin tavoilla päihteidenkäyttöä ja niin sanottua päihdekulttuuria. Raittiuden Ystävät ry on 168-vuotias Suomen vanhin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää terveitä ja raittiita elämäntapoja sekä toimii päihteidenkäytön ja haittojen vähentämiseksi. Järjestö korostaa, että raittius on terve ja luonnollinen elämäntapa kaikille.

Vuoden raittiusteko -tunnustus myönnetään osana 100 vuotta täyttävän raittiusviikon ja ehkäisevän päihdetyön viikon ohjelmaa. Tänä vuonna 8.–14.11.2021 vietettävällä viikolla kannustetaan nuoria aikuisia avoimeen mutta vastuulliseen keskusteluun kannabiksesta. Kampanjan verkkosivulla on tarjolla tukea ja apua omaan tai kaverin kannabiksenkäyttöön liittyviin huoliin ja ajatuksiin. Myös nuorten parissa toimiville ammattilaisille tarjotaan tukea ja materiaalia puheeksioton tueksi. Ehkäisevän päihdetyön viikon järjestää vuosittain Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, johon kuuluu 58 ehkäisevää päihdetyötä tekevää valtakunnallista järjestöä.

Vuoden raittiusteko -tunnustus https://raitis.fi/vuoden-raittiusteko/

Ehkäisevän päihdetyön viikko (EPT-viikko): https://www.ept-verkosto.fi/ept-viikko/

Lue lisää EPT-viikon historiasta ja suomalaisesta ehkäisevästä päihdetyöstä:
https://www.ept-verkosto.fi/artikkeli-ept-viikko-sata-vuotta-ehkaisevaa-paihdetyota/