Raitis

Raittiuden Ystävät Ry

[ingressi teksti=”Onko Riviera elokuvateatteri vai baari? Niin tai näin, paikassa on hyvä tunnelma.”]

riviera

Helsingin Kalliossa sijaitseva Riviera on hieno esimerkki baarista, jossa keskiössä ei ole humaltuminen vaan mukava ajanvietto yhdistettynä kulttuuriin ja makuelämyksiin. Kännikapina kävi testaamassa paikan elokuvaelämyksen ja moctailit.

Heti ovelta välittyi Rivieran hyvä tunnelma. Osa ihmisistä oli selvästi vain pistäytymässä, osa odotti elokuvan alkua, mutta kaikilla oli hymy herkässä.Rennossa ilmapiirissä tuntemattomillekin saatettiin jutella pari sanaa.

Baarimikko sekoitteli juomat, jotka olivat paitsi kauniin näköiset myös taivaallisen hyvän makuiset! Shakeriin lorahti ainakin granaattiomenamehua, sitruunaa ja minttua. Kylmäkaapissakin oli ihan kiitettävästi alkoholittomia oluita ja siidereitä limujen lisäksi.

Myös elokuvasalissa on baaritiski, josta voi käydä katselun aikanakin tilaamassa naposteltavaa ja juotavaa. Hymyilevä mies -elokuvaa katsellessa hymyilytti itseäkin, kun edessä oli dippilautanen, kaunis drinkki ja tietysti myös perinteiset popcornit.

Viime aikoina baarit, joissa on myös jotain mukavaa tekemistä, ovat kasvattaneet suosiotaan. Ihmiset ovat selvästi valmiita maksamaan juomistaankin vähän enemmän kivassa ympäristössä. Rivieran kaltaisten paikkojen voi katsoa edustavan juuri sitä paljon puhuttua sivistynyttä alkoholikulttuuria, jota Suomeen on toivottu. Tunnelma on välitön, kaikki käyttäytyvät hyvin eikä sillä oikeastaan ole merkitystä, mitä kenelläkin on kauniissa lasissaan.

Leppoisa ja hyväntuulinen baarin ja elokuvateatterin sekoitus
Yleinen tunnelma: [tähdet kpl=”4″]
Alkoholittomat juomat: [tähdet kpl=”4″]
Ruoka / naposteltavat: [tähdet kpl=”2″]
Aktiviteetit / viihdykkeet: [tähdet kpl=”3″]

Teksti: Emilia Laine