Raitis

Raittiuden Ystävät Ry

[ingressi teksti=”Järjestötoimijat herättävät keskustelua alkoholin vaietusta työllistävästä vaikutuksesta.”]

Alkoholipoliittisessa keskustelussa korostetaan usein sitä, miten esimerkiksi olut työllistää suomalaisia mallastamoista ravintoloihin. Valitettavasti alkoholin työllistävä vaikutus ei pääty juomien tuotantoon ja jakeluun. Palomiehet, sairaanhoitajat, poliisit, matkaoppaat, taksikuskit, sosiaalityöntekijät ja monet muut ammattiryhmät ovat myös alkoholin työllistämiä.

EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto käynnistivät keskustelun alkoholin työllistävästä vaikutuksesta. Aiheesta keskusteltiin Twitterissä ja Facebookissa huhtikuun viimeisellä viikolla päättyen 1.5. Tässä muutamia poimintoja Twitteristä.

Alkoholi-tyollistaa-twiitit2016-05--Mukana keskustelussa olivat muun muassa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, psykoterapeutti, PAMin yhteiskuntasuhteiden päällikkö Hanna Kuntsi, lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja perheterapeutti Janna Rantala ja Helsingin kaupungin työsuojelupäällikkö Jasi Kuokkanen.

Kuka tahansa pystyi osallistumaan keskusteluun hastagilla #alkoholityöllistää ja monet työssään tai vapaa-ajallaan alkoholihaittoja kohtaavat intoutuivat nostamaan alkoholin vaiettuja työllistymisvaikutuksia esiin.

Alkoholi-tyollistaa-twiitit2016-05--3

Keskustelu jatkuu edelleen. Liity osallistumaan! #alkoholityöllistää

Alkoholi-tyollistaa-twiitit2016-05--2

Teksti: Emilia Laine