Raitis

Raittiuden Ystävät Ry

Noin puolet maailman ihmisistä on täysin raittiita. Maahanmuutto voi siksi tuoda Suomeen terveempiä arvoja ja asenteita suhteessa päihteisiin.

Suomalaiset ovat heränneet toimimaan inhimillisyyden ja solidaarisuuden puolesta. Kesällä useassa kaupungissa järjestettiin ”Meillä on unelma” -tapahtumia, joissa liputettiin avoimuuden ja monikulttuurisuuden puolesta. Helsingin tapahtuma keräsi yli 15 000 ihmistä.

Uutta toimintaa teeman ympärillä syntyy koko ajan. Syyskuussa järjestettiin kansalaispiknikkejä teemalla ”Suomi says welcome”. Moni on myös osallistunut keräyksiin, jossa on kerätty vaatteita ja muuta tarpeellista vastaanottokeskusten ihmisille.

Maahanmuutto voi tukea myös Raittiuden Ystävien missiota Suomesta, jossa on vähemmän alkoholinkäyttöä ja sen tuomia haittoja. Maailman väestöstä yli 50 % on täysin raittiita, suomalaisista vain 11 %. Raittiiden maahanmuuttajien myötä Suomeen saapuu kulttuuri, jossa arki ja juhla, ilot ja surut eletään ilman päihteitä.

Toivomme, että tämän esimerkin myötä myös yhä useampi kantasuomalainen kyseenalaistaisi itsensä päihdyttämisen ja jättäisi päihteet väliin.

Teksti: Anki Sirola