Raitis

Raittiuden Ystävät Ry

Ne olivat kosteat opiskelijabileet. Juuri sellaiset, joissa ihmiset menettävät muistinsa, vaatteensa ja rahansa. Elina Rowland, 21, näki tuttujensa muuttuvan pieniksi porsaiksi ja mietti, miksi kännääminen on niin monelle elämän suurin ylistys. Oliko hän ainoa, jonka mielestä elämä on ihan tarpeeksi maukasta ja mielenkiintoista ilman alkoholia?

Samaan aikaan samoja ajatteli samaisissa bileissä Samuli Lehtola, hänkin 21. Samuli ei melkein enää tunnistanut tovereitaan; aivan kuin itse aiheutettu päihtymys tekisi kaikesta sallittua, eikä vastuuta enää tarvitsisi kantaa. Jos tämä oli sitä Elämää isolla Eellä, Samuli olisi ihan suosiolla se, jolla ei muitten mielestä ollut elämää. Näissä mietteissä hän käveli ulos.

Hän ja Elina löysivät toisensa biletalon katoksen alla.

Ylivieskalaista Sanna Räisästä onni ei vielä ole näin potkaissut. 23-vuotiaan sinkkunaisen tielle ei ole raittiita vapaita miehiä osunut.

Maija Keturi, 25, teki rohkean ratkaisun: kun kerran Suomessa ei tarpeeksi raittiita miehiä ole, hänpä lähtee hakemaan sellaista ulkomailta!

Tämä on tarina nuorista naisista, jotka ovat mieluummin ilman suukkoja kuin suutelevat viinanhuuruista suuta. Ja samalla tarina niistä suukkojen arvoisista miehistäkin.

Natalia Kisnanen

Lue koko kirjoitus