Raitis

Raittiuden Ystävät Ry

Suomalaiseksi dokumenttielokuvaksi Hilton! Täällä ollaan elämä on saanut huomattavasti julkisuutta. Elokuva kertoo neljästä Nuorisosäätiön Helsingissä ylläpitämän asuntolan asukkaasta. Ironisesti taloa kutsutaan Hiltoniksi.

Ohjaaja Virpi Suutarinkin mukaan syrjäytyneisyys on iso kysymys yhteiskunnassa. Silti hän huomauttaa, ettei yksikään dokumentissa kuvatuista nuorista varsinaisesti nähnyt itseään syrjäytyneenä. ”Käyttäisin mieluummin sanaa sopeutumattomat. Se on aktiivisempi ja kuvaa tilannetta paremmin”, ohjaaja toteaa.

Raha- ja ihmissuhdeongelmat ovat dokumentin hahmoille lähes jokapäiväisiä. Samalla liika byrokratia saattaa jyrätä ihmisen alleen. Suutarin mukaan elokuvan tekeminen on ollut tärkeää siksi, että se antaa nuorille puheaikaa yhteiskunnassa.

Aino Tanhua

Lue koko kirjoitus