Raitis

Raittiuden Ystävät Ry

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden 2012 raittiusteko -tunnustus annettiin Jari-Pekka Liikenneasemille lauantaina 10. marraskuuta Helsingissä. Tunnustuksen ottivat vastaan yrittäjä Jari-Pekka Koponen ja hänen puolisonsa Hanna-Maija Koponen.

Jari-Pekka Liikenneasemat saivat tunnustuksen rohkeasta työstä raittiuden ja liikenneturvallisuuden puolesta. Yrityksen toimipisteet ovat raittiita palveluasemia, joilla ei myydä alkoholia eikä tupakkaa. Yrityksen toiminta tukee erityisesti lain edellyttämää turvallisuutta liikenteessä. Jari-Pekka Liikenneasemat sijaitsevat Hankasalmella, Hartolassa ja Joroisissa.

Raittiuden Ystävät ry jakaa Vuoden raittiusteko -tunnustuksen henkilölle tai taholle, joka on toiminnallaan merkittävästi edistänyt raittiutta ja terveitä elämäntapoja. Tunnustus jaetaan vuosittaisella Ehkäisevän päihdetyön viikolla. Tunnustus jaettiin nyt 10. kerran.

Kuvassa Hanna-Maija ja Jari-Pekka Koponen. (kuva: Kirsi Poikonen)

Raittiuden Ystävät ry:n hallituksen puheenjohtajan Jaakko Nikulan puhe Vuoden 2012 raittiusteko -tunnustuksen luovutustilaisuudessa:

Raittiuden Ystävät ry on vuodesta 2003 lähtien syksyn raittiusviikolla antanut tunnustuksen vuoden raittiusteon tehneelle.  Raittiustekoja tehdään vuosittain paljon ja vain osa niistä ilmoitetaan ehdokkaaksi Raittiuden Ystäville vuoden raittiustekotunnustuksen saajan valintaan.

Nyt kymmenennen kerran jaettavan tunnustuksen saa Jari-Pekka Liikenneasemat, joiden tarjonnasta alkoholi- ja tupakkatuotteet on rajattu pois. Jari-Pekka Liikenneasemien liikenneturvallisuutta tukeva tuotetarjonnan rajaus otettiin esille jo viime vuoden tunnustuksen saajaa mietittäessä. Tänä vuonna Jari-Pekka Liikenneasemat on avannut uuden aseman Joroisiin. Se oli teko, joka tänä vuonna nousi ykköseksi tietoomme tulleista raittiusteoista.

Liike-elämän lainalaisuuksia sen enempää tuntematta, voi olettaa, että tämän vuoden raittiusteon on mahdollistanut rajattua tuotevalikoimaa ylläpitävän liikenneaseman saama hyvä vastaanotto tienkäyttäjien puolelta.  Eli voi olla, että kahden aikaisemman liikenneaseman antamat kokemukset rohkaisivat kolmannen avaamiseen ja se varsinainen yrittäjän riski on ollut siellä pään avaamisessa. Siitä me tässä yhteydessä emme enää vuonna 2012 voi myöntää vuoden raittiustekotunnustusta, mutta me voimme esittää parhaat onnittelumme siitä ja osaltamme nyt olemme toivomassa tukea tämänsuuntaiselle asiakaspalvelulle.